Z aparatom DENAS izvajamo metodo neinvazivne in protibolečinske električne stimulacije biološko aktivnih točk in predelov.
Sodobni DENAS aparati so ergonomsko oblikovani, prenosljivi in enostavni za uporabo – učinkovito in brez posebnega predznanja jih lahko uporabljajo vsi – otroci, odrasli in starejši.
DENAS (Dinamična Elektro NevroAdaptivna Stimulacija) je ena od sodobnih smeri refleksne terapije in predstavlja kombinacijo starodavnih izkušenj vzhodne bioenergetske medicine in tehnoloških odkritij 21. stoletja.
Deluje tako, da aparati skozi kožo oddajajo do možganov električne impulze – parametre, ki so podobni notranjim živčnim impulzom. Računalniško modulirani biofeedback zazna dejavnike, ki zavirajo naravni proces zdravljenja organizma in obnavlja pretrgane povezave med centralnim živčnim sistemom in problemi notranjih organov. Tako DENAS terapija aktivira notranje obrambne mehanizme telesa in vključi procese samoobnavljanja. S tem izboljšuje funkcionalnost in pomaga povrniti, ohranjati in optimizirati splošno zdravstveno stanje ter krepiti imunski sistem.


KAJ JE TERAPIJA DENAS?
Dinamična elektronevrostimulacija je ena najbolj učinkovitih sodobnih metod ali terapij, ki se uporablja tako za preventivo, kurativo in rehabilitacijo. Terapija se izvaja z aparati DENAS, njihova uporaba pa je zelo široka. DENAS ali DENS terapija je primerna za praktično vse znane bolezni, tako akutne kot kronične, in ker ni starostnih omejitev za njeno uporabo, je seznam resnično dolg. 
Ker gre pri DENAS terapiji za aktiviranje in vključitev vegetativnega živčnega sistema v zdravljenje in odpravo težav, ni skrbi, da bi nam lahko DENAS terapija škodila, saj le-ta ne vzpodbudi organizem, da se ozdravi sam.
DENAS terapija je kontraindicirana pri vgrajenih srčnih spodbujevalnikih-
Eden od najpomembnejših dejavnikov učinkovitosti DENAS terapije je sposobnost spodbujanja izločanja nevropeptidov. Sposobnost izločanja uravnalnih nevropeptidov je odgovor na to, kako lahko z enim aparatom zdravimo tako veliko različnih bolezni in obolenj, vključno z astmo, visokim krvnim tlakom, slabo prekrvavitvijo, posledicami možganske kapi in celo neplodnostjo. Nadzor nad nevropeptidi nam v bistvu omogoča nadzor nad celotnim organizmom.

PREDNOSTI  DENAS  TERAPIJE
Ø  DENAS aparat lahko uporablja vsak, ne glede na starost, spol ali izobrazbo (za rokovanje z aparatom ni potrebno posebno znanje s področja medicine).

Ø  DENAS aparat sam poišče najučinkovitejša področja obravnave na koži.

Ø  Samo telo prepozna impulze kot svoje lastne, zato se prirojene samozdravilne sposobnosti organizma izjemno hitro aktivirajo.

Ø  Kontraindikacijo praktično predstavlja le vgrajen srčni vzpodbujevalnik.

Ø  Aparati DENAS so majhni, lahki in preprosti za uporabo, zato so lahko z nami doma, v službi, na počitnicah, potovanjih ali na izletu.

Ø  Primerni so tako za samostojno uporabo kot tudi za kombinacijo z drugimi metodami.

Ø  Aparati DENAS predstavljajo optimalno razmerje med ceno in učinkovitostjo terapije.